Search

Cele mai bune jucarii pentru copii de 2 ani – recomandarile specialistilor

Copii la vârsta de 2 ani dezvoltă noi abilități și în mod permanent învață o mulțime de lucruri noi. Astfel, începând cu această vârstă, micuții sunt atrași de jucării care le pun la încercare abilitățile motorii fine în moduri cât mai precise, precum jocurile de inteligență, jocuri  de construit, montare sau răsucire.

Tot la aceasta vârstă copiii încep să devină interesați de jocurile în colectivitate. Pe placul și interesul lor sunt și gama de jucării interactive, întrucât aceștia devin interesați de sortarea după forme și culori sau descoperirea unor noi lucruri.

Jocurile de inteligenta- exemple

  • Carti de colorat, carti de povesti
  • Jocuri de indemanare si dexteritate
  • Jocuri de sortare
  • Jocuri de memorie si asociere (jucarii din lemn, jucarii magnetice, jucarii lingvistice, puzzl-uri)

Jucarii interactive –exemple

  • Cuburi constructive din lemn si plastic
  • Instrumente musicale
  • Jocuri de picture si desen
  • Jocuri si jucarii creative
  • Jucarii de siretuit

  Vârsta de 2 ani este caracterizată și de un nou mod de abordare vizavi de lucrurile care îl înconjoară. Astfel, el începe să gândească în moduri noi, să deprindă noi abilități, să găsească tehnici noi de rezolvare a problemelor și să-și manifeste independența.

   În această etapă de dezvoltare, părinții pot începe să-l crească pe cel mic independent și să-l ajute să aibă încredere în sine, subliniindu-i comportamentul bun și adoptând metoda Montessori. Tot acum, cel mic se poate înconjura de jucării Montessori potrivite vârstei și etapei de dezvoltare.

Alegerea jucăriilor potrivite pentru copii de 2 ani

La vârsta de 2 ani copilul se află între dorința de a se juca singur și de a-și împărți jocul cu ceilalți copii. Cele mai recomandate jucării pentru copii de 1-2 ani sunt cele care îl încurajează să exploreze și să învețe lucruri noi.
Când alegi astfel de jucării trebuie să ții cont și de o serie de aspecte importante:

  • rolul educational
  • siguranta
  • durata de utilizare

Cele mai recomandate jucarii pentru copii de 2 ani

Jocuri și jucării pentru rezolvarea problemelor – puzzle-uri din lemn (cu 4 până la 12 piese), blocuri care se fixează împreună, obiecte de sortat (după mărime, formă, culoare, miros) și lucruri cu cârlige, butoane, catarame și cleme.

Cele mai recomandate jucarii pentru copii de 2 ani – tip puzzle

Puzzle 3D, Day & Night, un puzzle 3D din lemn, viu colorat cu diverse forme ce trebuiesc îmbinate în diverse combinații . Acest joc va dezvolta percepția vizuală, motricitatea fină, coordonarea mână-ochi, recunoașterea formelor.

Puzzle Gibsons – Crunch Bunch puzzle 3D incastru, cu piese formate din mai multe componente din lemn usor cu senzatie placuta la atingere, care stimuleaza abilitatile de potrivire, recunoastere vizuala, invatarea culorilor si a formelor, fiind o jucarie educative, dezvolta atentia, memoria, concentrarea, coordonarea ochi-mana si precizia de lucru inca de mic. Piesele sunt fabricate din lemn natural si sunt vopsite in culori vii. cu vopsele nontoxice, pe baza de apa.

Cele mai recomandate jucarii pentru copii de 2 ani – tip blocuri de constructiie

Joc de stivuit din lemn – Castelul de nisip. Aceste set de construit este alcătuit din 21 de cuburi de construit din lemn, parțial colorate, imprimate în diferite forme, care pot fi stivuite pe trei bețe pe o plintă. Nu sunt doar simple cuburi cu forme clasice, sunt blocuri cu forme atipice – clopot, fereastră, bilă cu zgomot – sunt perfecte pentru micii constructori și stimulează toate simțurile.

Pistă Kullerbu Haba – Sari în Mașinuță un joc prin care se construiește o pista cu salturi cu un efect domino amuzant, spectaculos cu 2 funcții interesante: bilele sar în mașinuță sau se pot folosi fără vehicul . Prin acest joc, copilul dobandeste aptitudini si abilitati , cum ar fi- spirit de observație, fenomen cauza-efect, socializare, motricitate fină.

Djeco – Cuburi de construit cu animale Cubanimo, reprezintă o oportunitate bună pentru copilul care a trecut de vârsta de 2 ani să creeze povești cu animale, să construiască turnulețe și să experimenteze forme, mărimi și culori. Astfel, el își va dezvolta un set mai complex de aptitudini,  capacitate cognitive, imaginatia si indemanarea, inclusiv de ordin abstract.

Topbright: Centru de activitati – Primul meu autobuz este o jucărie multifuncțională pe roți sub formă de autobus, are avantajul de a-l provoca pe cel mic să realizeze diverse activități, de la plimbarea mașinuței până la sortarea formelor. De asemenea, stimulează cunoașterea primelor cifre, dar și a diverselor culori, dezvolta capacitatile cognitive, motorii si senzoriale.

Cele mai recomandate jucarii pentru copii de 2 ani – tip jocuri magnetice

Jucării magnetice, Trenul animalelor, SMARTMAX, set magnetic trenulet cu animale salbatice. Trenul animalelor cuprinde 25 piese care se monteaza magnetic sau cu un click formand animale din savana si jungla.

Piesele fiecarui animal au culoare diferita pentru a fi ușor de identificat și ansamblat,  au dimensiuni mari și sunt o jucarie ideala pentru copiii mai mici, care se vor juca si vor invata despre atragerea si respingerea magnetilor. 

Jucariile magnetice de constructie sunt sigure si viu colorate, stimuleaza si dezvolta coordonarea mana-ochi, gandirea logica, recunoasterea culorilor, recunoasterea formelor 2D si 3D, socializarea prin jocul impreuna, fantezia si creativitatea.

Joc de insiruit animale si mancarea lor din lemn, Jocul cu snur ii ajuta pe cei mici sa isi dezvolte dexteritatea. Este un joc de motricitate dar in acelasi timp dezvolta si imaginatia si notiunea de ordonare, pentru ca cei mici pot aranja in fel si chip fructele si margelele disponibile in pachet astfel ca niciodata nu se vor plictisi de aceasta jucarie. Jocul are piesele confectionate din lemn si sunt folosite vopseluri non toxice.

Cele mai recomandate jucarii pentru copii de 2 ani – tip Montessori

Joc Montessori 2 in 1, Pomul cu fructe de snuruit si insirat. Jucarie din lemn, de tip Montessori, stimuleaza abilitatile de motricitate ale celor mici, gandirea lor logica, dar si rabdarea si perseverenta acestora.

Copacul cu fructe din lemn de snuruit este o jucarie cu siret, ce contine mici cubulete cu forme de fructe, frunze si animalute viu colorate. Toate aceste cubulete pot fi adaugate in copacel cu ajutorul snuruletului special. Cu ajutorul acestui copacel, cei mici vor face cunostinta cu mediul incojurator si elementele care-l alcatuiesc.

De aceea, prin intermediul jocului, copilul va invata fructele, culorile, diferite animalute, iar cel mai important, vor observa si felul in care lucrurile se misca in jurul nostru, mai cu seama in natura.  Pomul cu fructe este o jucarie ce antreneaza rabdarea si dexteritatea copiilor. Acestia sunt nevoiti sa potriveasca snurul inainte de a atasa cuburile, iar acest lucru le poate pune la incercare spiritul perseverent.

Banc de scule si ciocanel cu bile din lemn – Camionul – Aceasta jucarie din lemn ii ajuta pe copii sa invete despre dimensiunea și culoarea obiectului, sa își sporeasca conștiința vizuală, sa își cultive imaginația și răbdarea, sa își îmbunătățesca abilitățile motorii și rezolvarea problemelor. Aceasta jucarie este adorata de copilasii carora le place sa mestereasca,  putand face acest lucru intr-un cadru sigur.

Este o jucarie durabila, materialul din care este fabricat fiind de cea mai buna calitate si vopsit cu substante non-toxice. Este o jucarie ce dezvolta creativitatea, rabdarea, indemanarea si coordonarea.

Mobilier de dimensiuni mici (seturi de bucătărie, scaune, mâncare) este o altă categorie de jucării pentru copii de 2 ani sau mai mari. La această vârstă copii încep să copieze comportamentul cotidian al adulților, haine de îmbrăcat, păpuși cu accesorii, păpuși și jucării pentru jocuri de nisip și apă.

Ladita cu legume si fructe din lemn. Ladita cu legume si fructe din lemn contine 17 piese, 2 cuțite din lemn, un cuțit de tocat și un cutit pentru a taia legumele si fructele, care este asemanator cu cele din bucătăria reala. Piesele frumos pictate prezintă detalii realiste.

Setul nostru de joc ajută copiii să învețe conceptele de parte și întreg pentru abilitățile de dezvoltare matematică timpurie. Ladita cu legume si fructe din lemn include kiwi, pepene verde, lămâie, pere, castravete, vinete, roșii, morcov, dovleac, ardei, ceapă, pește și portocaliu, un cuțit și o tablă de tocat.

Piesele sunt realizate din lemn durabil natural, culori vibrante cu pictură netoxică, margini netede, dimensiune adecvată, fără BPA, sigur pentru copii. Acest set de joc ajută la dezvoltarea abilităților motorii fine și a coordonării mâinii-ochi, încurajând abilitățile imaginative și de comunicare și chiar introduce concepte despre fracțiuni întregi, jumătate și timpurii. Încurajați copiii să facă mâncare singuri.

Aceste piese sunt combinate cu magnet și bețișoare, ușor de separat sau de combinat, de feliat și decojit.  Jucării alimentare pentru tăiere din lemn sunt intr-o lada de depozitare, ușor de depozitat, de aranjat și de transportat oriunde.

Jucarie motrica – Joc de pescuit cu undita si pesti colorati. Jucariile de tip pescuit, sunt jocuri care ii canalizeaza atentia pentru a ajunge la un rezultat optim, ii stimuleaza imaginatia, cat si spiritul critic si de analiza. Acesta va gandi scenarii sau idei care vor functiona optim, ca acesta sa poata prinde in undita cat mai multi pestisori in cel mai scurt timp.

Jocul de pescuit este perfect pentru a-i ajuta pe cei mici sa-si dezvolte gandirea, dexteritatea, logica, iar prin activitatea de pescuit, isi vor imbunatati abilitatile motorii fine si coordonarea mana-ochi.

Cele mai recomandate jucarii pentru copii de 2 ani – tip artistic

Jocuri  și jucării cu care să creeze, să își manifeste abilitățile artistice – creioane și markere mari, netoxice, lavabile, pensule mari și vopsea  pentru pictat cu degetele, hârtie mare pentru desen și pictură, hârtie de construcție colorată, foarfece de dimensiuni mici cu vârfuri tocite, tablă și cretă mare și instrumente ritmice.

Carioci lavabile Djeco pentru cei mici- carioci potrivite pentru cei mici, ușor de folosit și de curățat. Confecționate din materiale și culori non-toxice, conform reglementarilor ASTM D-4236.

Set markere rotunde pentru bebe Djeco – carioci super-lavabile, concepute pentru mânuţe mici, cu care  bebe poate obține cercuri colorate, printr-o simplă apăsare. Ușor de folosit, cu design ergonomic gândit special pentru cei mici, cu vârf moale, rotunjit si culori vii. Culori testate dermatologic.

Cărți ilustrate cu mai multe detalii decât cărți pentru bebeluși.

Carte de colorat cu apa ferma – GALT – Carticica contine 6 imagini reutilizabile de colorat cu stiloul cu apa. Dezvolta indemanarea, capacitatea de identificare a imaginilor, obiectelor si literelor.

Jucărie muzicală, Xilofon, Crocodil – Jucărie muzicală cu 12 note. Sunetele stridente și muzica veselă sunt garantate cu acest instrument de jucărie! Jucăria de percuție muzicală oferă distracție și stimulează interesul pentru muzică!

Instrument muzical – Bongo Djeco – Bongo format din 2 tobe. Exploreaza lumea sunetelor si incurajează-i pe cei mici să îsi descopere latura artistică. Dimensiune toba mare 12 x 10 cm. Dimensiune toba mica 11 x 10 cm. Dimensiune totala 25.5 x 12 x 10 cm. Confectionat din lemn, materiale ecologice sigure pentru copii.

Jucarie din lemn tip toba cu lumini – Hape – Acest set de tobe are un mod de antrenament ritmic si un mod de explorare a melodiilor pentru a ajuta copilul sa-si exerseze abilitatile muzicale timpurii, cu lumini intermitente pentru a-l ghida in timpul cantarii.

Sunt incluse doua bete care ii ajuta pe copii sa-si dezvolte muschii mainii si coordonarea in timp ce canta sase batai de baza in modul de antrenament ritmic, il va ajuta sa-si dezvolte gandirea logica, abilitatile motorii fine si rabdarea.

Cele mai recomandate jucarii pentru copii 2 ani – tip activitati

Jucării pentru folosirea mușchilor, activitati motorii – mingi mari și mici pentru lovitură și aruncare, echipament de călătorie (dar probabil nu triciclete până când copiii nu au 3 ani), tuneluri, locuri de cățărat mici cu material moale dedesubt și jucării ciocănitoare și care scot zgomote.

Balansoar calut roz – Little Tikes– Balansoarul pentru copii de la LITTLE TIKES sub forma de calut roz asigura confortul necesar pentru o balansare sigura. Acest produs pune in miscare imaginatia, creativitatea trecand la nivelul urmator de activitate, incurajeaza jocul activ si imaginativ, starnesc curiozitatea, provoaca admiratie si ii indeamna pe copii sa devine activi.

Primul meu tobogan – Little Tikes – Toboganul de la Little Tikes este cadoul ideal pentru cei mici, dornici de distractie, acesta dezvoltand functiile motorii si coordonarea.

Masinuta pentru copii fara pedale – Fisher Price – Masinuta este multifunctionala, poate fi folosita in mai multe etape de dezvoltare ale ale celui mic: In prima etapa poate fi o masinuta pe care copilul o poate impinge, pentru a-si dezvolta mersul (18 luni+). In a doua etapa va fi o masinuta controlabila pe deplin, cu directie functionala(24 luni+).

Masina de facut baloane – Albastra. Jucarie masina de facut baloane de sapun ce imita foarte bine masina de tuns iarba. In timp ce micutul va plimba masinuta va avea parte de o multime de baloane. Mecanismul este pornit cu ajutorului unui buton. Lichidul de baloane este inclus. Jucaria ajuta la dezvoltarea creativitatii, atentiei,  coordonarea mana-ochi si indemanarii.

Set de bowling cu animale. Jocurile de bowling sunt interesante, amuzante și utile. Setul include 3 popice de bowling din plastic și 2 mingii de bowling din plastic. Piesele sunt fabricate din plastic moale cu chitaitoare. Copiii se pot juca bowling atat afara cat si in interior cu acest set.

Cele mai bune jucării pentru copii de 2 ani nu există, orice jucărie este potrivită copilului dacă îi satisface nevoile de învățare sau de experimentare. Dacă îl relaxează și nu îi creează niciun fel de stres sau frustrare, atunci jucăria este potrivită.

Dacă jucăriile nu sunt potrivite vârstei copilului, acesta nu va înțelege regulile după care trebuie să se joace sau pur și simplu nu va ști să se joace cu acel joc sau jucărie și acest lucru va crea foarte multă frustrare. Alese greșit jucăriile pot cauza sentimente nocive copiilor așadar merită să acordați întreaga atenție acestui proces.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Table of Contents

Related Posts